Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 19:32

Διαγωνισμός | Κέρδισε το βιβλίο «Flaneur» του Στέφανου Τσιτσόπουλου (Έληξε)

Λίγα Λόγια για το Δώρο

Το «Flaneur» είναι ένα βιβλίο-σύντμηση χιλιομέτρων, εικόνων, ήχων, ιδεών και ηρώων, που φιλοτεχνούν το κοσμοπολίτικο πορτρέτο μιας περιπλάνησης ενός αιώνιου ταξιδιώτη. Το βιβλίο υποστηρίζεται από μια σειρά ασπρόμαυρων εξαιρετικών flaneur φωτογραφιών του Πέτρου Νικόλτσου, που αποτυπώνουν ιδανικά πυρετώδη και παροξυσμικά τον ίλιγγο της vita moderna.

Το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου Στέφανου Τσιτσόπουλου χρωστά τον τίτλο του στον «Flaneur» του Μπωντλέρ. Ο «περιπατητής», κατά τον μεγάλο Γάλλο ποιητή και στοχαστή, διασχίζει την πόλη με απώτερο στόχο να τη βιώσει, να την καταλάβει, να τη διερευνήσει και να την εξηγήσει. Τα 40 κείμενα αυτού του βιβλίου υπακούουν σε αυτόν τον ορισμό, όπως άλλωστε και οι εβδομαδιαίες ανταποκρίσεις του Στέφανου Τσιτσόπουλου από τη Θεσσαλονίκη για την Athens Voice.

Όπως έγραψε στον πρόλογο και η Σώτη Τριανταφύλλου, «για τον Στέφανο Τσιτσόπουλο, η Θεσσαλονίκη είναι σαν την “ecstatic city” του Νigel Coates ― «ένα μισο-πραγματικό, μισο-φανταστικό μόρφωμα […] με ρευστή αρχιτεκτονική υβριδίων [...] ένα κοινό πεδίο ταυτότητας και επιθυμίας» στο οποίο φαίνεται να ενσωματώνεται λίγο από το Χονγκ-Κονγκ και λίγο από το Λος Άντζελες, λίγη από την Αθήνα και την Ισταμπούλ πάνω σ’ έναν φανταστικό χάρτη». Παράλληλα με τη Θεσσαλονίκη, στο «Flaneur» θα διαβάσετε και μια συλλογή άρθρων-εμπειριών από τα ταξίδια του στις μητροπόλεις του πλανήτη. Το μείγμα είναι εντυπωσιακό: η Θεσσαλονίκη και το Βερολίνο, η Εγνατία οδός και η ρωμαϊκή Via Condotti, οι ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ και οι αιθαλομίχλες που σαν μολυσματικά ροδοπέταλα ραίνουν το Κορδελιό τις νύχτες.

 

Απλοί Όροι Διαγωνισμού

Aν θες να κάνεις δικό σου το παραπάνω βιβλίο το infospoudes.gr κληρώνει ένα και μοναδικό!

Άφησε ένα σχόλιο παρακάτω (θα προτιμούσα, εάν έχετε διαβάσει κάποιο παραπλήσιο, και ποιο), ένα "LIKE" στο funpage του site στο facebook και με αυτό τον απλό τρόπο συμμετέχετε στην κλήρωση.

Διπλές συμμετοχές δεν γίνονται δεκτές! Λήξη διαγωνισμού στις 30 Οκτωβρίου 2011 στις 15:59.

Update: H Λήξη του διαγωνισμού αναβάλλεται για τις 02 Νοεμβρίου 2011 στις 23:59

Καλή επιτυχία!

ΥΣ: Το email να είναι έγκυρο καθώς από εκεί θα ενημερωθεί ο τυχερός!

Τυχερός/ή Διαγωνισμού

Για να εξασφαλίσουμε την αξιοπιστία της κλήρωσης, χρησιμοποιήσαμε το πρόγραμμα του www.random.org προκειμένου να βγάλουμε το νικητή / νικήτρια! Όλοι/ες όσοι/ες είχαν σχολιάσει την ανάρτηση του διαγωνισμού μέχρι και τις 2/11 (έως τις 23.59) μπήκαν στην κλήρωση, για να διεκδικήσουν το δώρο!

το τυχερό σχόλιο είναι το νούμερο 93.

Διαβάστηκε 4707 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 13:22
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter