Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 15:05

Αγάπη για την Ελλάδα

Γράφτηκε από  Αγγελική-Φλώρα Θανοπούλου

erwin schrumpf Αγάπη για την Ελλάδα

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δε διστάζουν να παρατήσουν μια επιτυχημένη καριέρα, τη θαλπωρή της πατρίδας τους και να πολεμήσουν για ένα δικαιότερο αύριο, τόσο οι ελπίδες μας συνεχίζουν να παραμένουν ζωντανές. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Αυστριακός Ερβιν Σριμπφ (Erwin Schrumpf), ο οποίος παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ελληνικό σύστημα υγείας , που έχει πέσει θύμα της οικονομικής ύφεσης, αποφασίζει να προσφέρει απλόχερα τη βοήθεια του.

Είναι γεγονός ότι το ελληνικό κράτος έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις δημόσιες δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη υπό την καθοδήγηση της τρόικας. Αυτά ,όμως ,τα σκληρά μέτρα έχουν αφήσει ευδιάκριτα σημάδια στην κοινωνία, και κυρίως στους ανέργους, ανασφάλιστους και απόρους που κατατρύχονται ποικιλοτρόπως από την υφιστάμενη κρίση. Η κατάσταση στις νοσοκομειακές δομές κάθε άλλο παρά εύρυθμη μπορεί να χαρακτηριστεί. Η έλλειψη φαρμάκων και επαρκούς προσωπικού, οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί, η μη διαθεσιμότητα χώρου για ουσιαστική φροντίδα των ασθενών, αποτελούν μόνο μερικούς από  τους εξόφθαλμους παράγοντες που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του υγειονομικού συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η ανιδιοτελής προσφορά του ξεκίνησε από το παλιότερο νοσοκομείο της Αθήνας, «Ελπίς», αφού πρωτύτερα είχε ενημερωθεί μέσω ενός ντοκιμαντέρ για την άθλια κατάσταση που  το νοσοκομείο καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά :«Έμαθα για τις τρομακτικές ελλείψεις στο νοσοκομείο. Σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό στην Ευρώπη. Ίσως μπορώ να κάνω κάτι». Αποφασίζει, λοιπόν, να ιδρύσει την οργάνωση «Griechenlandhilfe» (Βοήθεια για την Ελλάδα) και από εκείνη τη στιγμή με σύμμαχο την ανθρωπιά και ένα βανάκι ξεκινά να προσφέρει φαρμακευτική περίθαλψη στον ακρωτηριασμένο οικονομικά ελληνικό λαό. Διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, δεν σκέπτεται ούτε λεπτό να τα παρατήσει, αφού  το έργο που έχει αναλάβει, ενίσχυση νοσοκομειακών συγκροτημάτων, κοινωνικών ιατρείων και κοινωνικών υποδομών, είναι αξιοζήλευτο, προσφέροντας φάρμακα και ιατρικό υλικό.

Όπως αναφέρει και στην πλατφόρμα της οργάνωσης «Βοήθεια για την Ελλάδα» στο νοσοκομείο «Ελπίς», ακόμη κι όταν μοιάζει αδύνατο, ορισμένες φορές, οι όποιες δυσκολίες να υπερκεραστούν, όπως για παράδειγμα όταν μια επείγουσα εγχείρηση πρέπει να αναβληθεί λόγω απουσίας αναισθητικών και παυσίπονων, τότε τόσο οι γιατροί και οι νοσοκόμες , όσο και ο διευθυντής , Θεόδωρος Γιάνναρος, του νοσοκομείου, όχι μόνο χειρουργούν δωρεάν , αλλά αναλαμβάνουν και την εύρεση των κατάλληλων φαρμάκων. Βέβαια, όπως επισημαίνεται , όσο περνάει ο καιρός το ζήτημα οξύνεται και σε άλλα ιατρικά κέντρα που έχουν ανάγκη την πολύτιμη υποστήριξή του.

Η πρώτη αποστολή βοήθειας από τον Ερβιν Σριμπφ πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2012 ,που αποτελούσε και το παρθενικό του ταξίδι στη χώρα μας, μιας και ήταν η πρώτη φορά που την επισκεπτόταν. Ειδικότερα, πριν την άφιξή του , είχε συνεννοηθεί με αυστριακή φαρμακευτική εταιρεία να φέρει ιατρικά σκευάσματα , που στον ελλαδικό χώρο παρουσίαζαν έλλειψη.

Μετά από δυο χρόνια συνεχούς παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα μας, η μοίρα του επιφύλαξε ένα αναπάντεχο γεγονός, το οποίο αντί να αμβλύνει το αγωνιστικό του ιδεώδες, στον αντίποδα το ενδυνάμωσε. Επιστρέφοντας στην Αυστρία τον Δεκέμβριο του 2014,ο  Σριμπφ σώθηκε από θαύμα. Ο αυστριακός φιλέλληνας ήταν ένας από τους τελευταίους διασωθέντες του Norman Atlantic, όμως παρόλο τις 39 εφιαλτικές ώρες που παρέμεινε στο φλεγόμενο πλοίο ούτε μια στιγμή δεν έχασε την πίστη του στο Θεό, όπως ανέφερε και σε οικείους του μετά την επιστροφή του «Είχα εμπιστοσύνη στον Θεό ότι θα σωθώ» .Έχοντας ,μάλιστα, αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με το διοικητή του «Ελπίς» , κατά τη διάρκεια των αποστολών του, τις πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου επικοινωνούσε μαζί του και ενημέρωνε για την κατάσταση της πυρκαγιάς. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το βαν του καταστράφηκε, μια άλλη αυστριακή εταιρεία , προς αναγνώριση του έργου που επιτελούσε , του δώρισε ένα καινούργιο.

Μετά από αυτό το γεγονός, το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους επέστρεψε με το νέο του αυτοκίνητο γεμάτο φάρμακα και παιδικές τροφές. Αυτή τη φορά βρέθηκε στο πλευρό του Παιδικού Χωριού SOS της Βάρης. Εκεί έγινε δεκτός σε  κλίμα ενθουσιασμού και ευγνωμοσύνης από το προσωπικό και τα παιδιά, τα τελευταία μάλιστα τον ξενάγησαν στους προσωπικούς τους χώρους και τον γέμισαν με δώρα. Όπως τόνισε και η εφημερίδα  «Καθημερινή» σε σχετικό της ρεπορτάζ «Δεν είναι τυχαίο ότι τα Παιδικά Χωριά SOS αποτελούν έναν από τους βασικότερους αποδέκτες της «Βοήθειας για την Ελλάδα». Ο Ερβιν Σριμπφ έχει μεγαλώσει σε μια τέτοια δομή. Για 15 χρόνια έζησε στο Παιδικό Χωριό SOS του Σεεκίρχεν, μιας κωμόπολης έξω από το Σάλτσμπουργκ ».

Επόμενος σταθμός του για να εκφράσει τη συμπόνια του προς τον πάσχοντα αποτέλεσε το  πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» (ΓτΚ) στην Ομόνοια. Η κατάσταση που αντίκρισε ήταν ένα πλήθος από μετανάστες και ανασφάλιστους που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά να εξεταστούν. Η παρουσία του εκεί αναπτέρωσε το ηθικό των παρευρισκόμενων .

Όποιος γνωρίσει από κοντά τον Ερβιν Σριμπφ θα τον ακούσει να ισχυρίζεται ότι «Κάνω αυτό που πρέπει να κάνω» .Επιπροσθέτως, σύμφωνα με φίλους και υποστηρικτές που έχει αποκτήσει στη χώρα μας, έχει κατορθώσει να δώσει νέα σημασία στην έννοια φιλέλληνας. Η οργάνωση «Βοήθεια για την Ελλάδα» διαθέτει πλέον πέντε βανάκια που μεταφέρουν ιατρικό υλικό σε φορείς που το έχουν ανάγκη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, γεγονός που αποδεικνύει πόσο μπορούν να προσφέρουν κάποιοι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας που σέβονται πραγματικά τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Το ευχαριστώ μάλλον φαντάζει πολύ μικρό μπροστά στον ωκεανό ευσπλαχνίας και συμπόνοιας που δείχνει στους συνανθρώπους μας.

Griechenlandhilfe

www.griechenlandhilfe.at 

Διαβάστηκε 2429 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 15:33
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter