Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 22:42

Ημέρες Βιβλίου στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Γράφτηκε από τον 

laskaridouΤο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» και η Βιβλιοθήκη ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ γιορτάζουν τις ημέρες βιβλίου – Απρίλιος 2016 και σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετέχουν στην καμπάνια «Βιβλιοθήκη, ο Κόσμος μου».

Κεντρικός άξονας των δράσεων της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος είναι η φιλαναγνωσία και οι διαφορετικές διαδρομές που μπορούμε να ακολουθήσουμε με όχημα το βιβλίο και τις ιστορίες του. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, είναι ιδιαίτερη χαρά μας να σας προσκαλέσουμε σε τρεις εκδηλώσεις του Ιδρύματος που προγραμματίζονται πριν από το Πάσχα και είναι αφιερωμένες στο βιβλίο, τη συγγραφή, την ανάγνωση, στο δικαίωμα όλων στη μαγεία της λογοτεχνίας. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, 2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, στον Πειραιά.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016, ώρα 19:00
Παρουσίαση Βιβλίου: Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο

Το βιβλίο της Αναστασίας Κατσούγκρη, που φιλοτέχνησε ο Φίλιππος Κατσούλης, είναι το πρώτο παραμύθι για παιδιά με προβλήματα όρασης, καθώς είναι γραμμένο και σε Braille. Μέσα από τη μαγεία του παραμυθιού, όπου όλα είναι δυνατά, το βιβλίο μας ταξιδεύει στον χρόνο και στην Ιστορία, για μια ξεχωριστή περιπέτεια στον Κυκλαδικό πολιτισμό.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κατερίνα Λασκαρίδη, ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Τσόλκα.
Απόσπασμα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι μαθητές Γιάννης και Μαρία.

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016, ώρα 19:30
Παρουσίαση βιβλίων:
14 ζωές στη Σαλονίκη, της Βίκυς Κλεοφτογιάννη
Το υπόλοιπο της αφαίρεσης, της Βασιλείας Οικονόμου

Μια συλλογή διηγημάτων και μια ποιητική συλλογή δύο νέων δημιουργών, δύο εκδοτικά πονήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συμμετοχής στο Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής του Ιδρύματος, που λειτουργεί φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Για τα βιβλία θα μιλήσει ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Γ. Παπαγεωργίου, συντονιστής του Εργαστηρίου. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μελισσάνθη Ρεγκούκου και Μενέλαος Κυπαρίσσης.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016, ώρα 11:00
Εκδήλωση του εκπαιδευτικού προγράμματος ΒΙΒΛΙΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ζεφυρίου, του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής και του 1ου Γυμνασίου Καλλίπολης γιορτάζουν τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος ΒΙΒΛΙΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
Οι μαθητές θα παρουσιάσουν ποικίλες δραστηριότητες που προετοίμασαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, εμπνευσμένοι από το βιβλίο της Ελένης Κατσαμά Κοσμοδρόμιο και τα βιβλία του Βασίλη Παπαθεοδώρου Οι εννέα καίσαρες και Χνότα στο τζάμι, αποδεικνύοντας πως το βιβλίο μπορεί να γίνει αληθινός, ζωντανός φίλος και η ανάγνωση αφορμή για περιπέτεια, δημιουργία και παιχνίδι.
Παράλληλα με την εκδήλωση θα λειτουργήσει Έκθεση Εφηβικού Βιβλίου.

Διαβάστε επίσης: Χιλιάδες φθηνά βιβλία στον βιβλιότοπο

Διαβάστηκε 1793 φορές
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter