Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016 01:38

TEDxAcademy 2016 «Re-imagine Greece»: Ένα ελληνικό όραμα για την Ελλάδα του 2030

Γράφτηκε από 

tedac2016Με αφορμή το TEDx Academy 2016, με τίτλο «RE Imagine Greece», την 1η Οκτωβρίου, καλούμαστε να οραματιστούμε την Ελλάδα του 2030.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το TEDx Academy ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «A.Τριάντη». Σκοπός της φετινής εκδήλωσης, που κρατά την παράδοση της συνένωσης τριών τομέων, της τεχνολογίας, της διασκέδασης και του σχεδιασμού (TED: technology, entertainment, design), είναι να δημιουργήσει έναν ανοιχτό διάλογο για μια Ελλάδα που πάει μπροστά, αγωνίζεται, καινοτομεί και δεν σταματά να ονειρεύεται.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρευρεθούν 18 έγκριτες προσωπικότητες τόσο του ελληνικού χώρου όσο και από το εξωτερικό, προκειμένου να μοιραστούν τους οραματισμούς τους για το μέλλον. Οι ιδέες τους είναι προκλητικές και συχνά αντιφατικές μεταξύ τους, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι τα όνειρα και οι προσπάθειες κρατούν ζωντανό και σε εγρήγορση έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον μια ολόκληρη χώρα. Το TEDx Academy 2016 φιλοδοξεί να αποτελέσει το εφαλτήριο νέων ιδεών, γι' αυτό αξίζει να ακουστεί και να μεταδοθεί.

Βέβαια, μια εκδήλωση τέτοιου βεληνεκούς δεν θα μπορούσε να μην στηρίζεται στις πλάτες των εθελοντών της, κατευθυνόμενων από τον Άγγελο Κριτούλη, που τα τελευταία δύο χρόνια τελεί χρέη Volunteers' Coordinator του TEDx Academy. Ο τελευταίος σχολιάζει ότι «Στην Ελλάδα του 2030 οραματίζομαι τον εθελοντισμό να αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας. Μιας κουλτούρας που θα πρεσβεύει αξίες και χαρακτηριστικά όπως την καλλιέργεια της ομαδικότητας και της επικοινωνίας, της ανάγκης για κοινωνική προσφορά σε όλα της τα φάσματα, το να μοιράζεσαι και να συμπαραστέκεσαι στον συνάνθρωπο σου, καθώς και να είσαι πρόθυμος να ανοίξεις τους ορίζοντες σου, ζώντας νέες εμπειρίες. Η κρίση που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης είναι αυτή της κουλτούρας μας».

volunteers

Αναντίρρητα, αντικρίζοντας κάθε φορά τις ομαδικές φωτογραφίες των εθελοντών του TEDx Academy, είναι δύσκολο να σταχυολογήσει κανείς τα πρέποντα λεκτικά απανθίσματα της γλώσσας μας προκειμένου να περιγράψει τα συναισθήματα ενός εθελοντή. Η εμπειρία, η ομαδική προσπάθεια και η λαχτάρα είναι όχι μόνο η κινητήριος δύναμη της οργάνωσης εν γένει, αλλά και αυτό που εισπράττεις μετά το πέρας της εκδήλωσης. Αναμφίβολα, όλη αυτή η ενέργεια και η επιθυμία για δημιουργικότητα μεταφέρεται στο κοινό με έναν μοναδικό τρόπο!

Εσύ τι περιμένεις λοιπόν; Κλείσε τα εισιτήριά σου στο https://www.viva.gr/tickets/seminars/megaro-mousikis-athinon/tedxacademy-re-imagine-greece/. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου την επίσημη σελίδα http://www.tedxacademy.com/, καθώς και τα social media του οργανισμού.

Διαβάστηκε 3039 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016 21:35
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter