Breaking News
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Education Festival 2018 «Ανακάλυψέ το!» - Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 12:19
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 11:37

Η αξέχαστη εμπειρία της Λίνας στην Ινδονησία

Γράφτηκε από τον 

Η AIESEC είναι ένας εθελοντικός, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με δίκτυο 111 χωρών και 2300 πανεπιστημίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί το μεγαλύτερο φοιτητικό διεθνή οργανισμό με όραμα την εξέλιξη των μελών του και την παγκόσμια ειρήνη. Στην Ελλάδα βρίσκεται από το 1956.
Στόχος της AIESEC είναι να δίνει όσο περισσότερες ευκαιρίες στα μέλη της, να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους ώστε να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Η AIESEC διοικείται αποκλειστικά από φοιτητές και πρόσφατους πτυχιούχους(έως και δύο έτη), δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ηγετικές τους ικανότητες καθοδηγώντας τον οργανισμό προς το όραμά του.

Tα μέλη του οργανισμού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με φοιτητές από όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας ένα από τα 4 προγράμματα που προσφέρει ο οργανισμός.

Ένα από τα 300 παραδείγματα Ελλήνων που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα αυτό ετησίως είναι και η  Λίνα η οποία  διάλεξε το πρόγραμμα Κοινωνικής ανάπτυξης και ταξίδεψε στην Ινδονησία.

Διαβάστε την ιστορία της παρακάτω.
- Πριν επιλεγώ για το πρόγραμμα κοινωνικής ανάπτυξης στην Ινδονησία, ούτε στον χάρτη δεν ήξερα να σου πω που είναι. Κι όμως, είναι η 4η σε πληθυσμό χώρα στον κόσμο. Μετά από 3 πτήσεις 16 ωρών σύνολο, προσγειώθηκα κάπου στην νοτιοανατολική Ασία, στην πόλη Παντάνγκ της Σουμάτρας. Μια μικρή μουσουλμανική πόλη πάνω στον Ισημερινό, χωρίς κάτι ιδιαίτερο να κάνεις, με ελλείψεις βασικών για εμάς πραγμάτων. Εκεί φιλοξενήθηκα για 2 μήνες από μια 6μελη οικογένεια, ζώντας την καθημερινότητα και τα έθιμα τους, και εργάστηκα σε ένα project για ορφανά παιδιά ηλικίας 9-19. Μαζί με 6 ακόμα φοιτητές από Κίνα, Γερμανία και Πολωνία, διδάσκαμε Αγγλικά και είμαστε περήφανοι να πούμε πως καταφέραμε κάτι  σημαντικό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα χαμόγελα των παιδιών, χαμόγελα που προκαλέσαμε εμείς.

Οι Ινδονήσιοι είναι λαός χαμογελαστός και φιλόξενος, ζει φτωχά αλλά χαίρεται αυτά που έχει. Όνειρο όλων να κάνουν μια μεγάλη οικογένεια και να ζήσουν στην Ευρώπη.Την Ελλάδα την ξέρανε για τη μυθολογία, το αλφάβητο, το Χαριστέα, τον Πλάτωνα.

Η καθημερινότητα δεν ήταν εύκολη, κι αυτό που έμαθα είναι πως δεν υπάρχουν δυσκολίες, μόνο προκλήσεις, και πως η κάθε εμπειρία, καλή ή κακή, έχει κάτι να σου διδάξει. Δοκίμασα πάρα πολλά πράγματα για πρώτη φορά, απλά λέγοντας ναι στην εμπειρία και όχι αφήνοντας τους φόβους ή τις προκαταλήψεις μου να νικήσουν. Οι συζητήσεις με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, η δουλειά στο project, η Ινδονησία και όλη η εμπειρία συνολικά με έκαναν καλύτερο άνθρωπο, με δίδαξαν να είμαι θετική, να ζω πιο έντονα, να βλέπω την πραγματικότητα μου από άλλη οπτική γωνία και να εκτιμώ αυτά που θεωρούσα δεδομένα.

Είναι κάτι που σίγουρα συστήνω, γι’αυτό μην το αναλύεις πολύ, απλά κάντο!

Λίνα,21 ,Πανεπιστήμιο Πειραιά

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα μας στο www.aiesec.gr
fb.com/AIESEC.Greece
Και περισσότερες ιστορίες μελών στο blog.aiesec.gr

Διαβάστηκε 2786 φορές
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter