Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 19:08

Ευκαιρία πρακτικής άσκησης με την Aiesec. Μη την χάσεις!

Γράφτηκε από τον 

Ευκαιρία πρακτικής άσκησης μέσα στον Νοέμβριο

Ήδη τον Ιούνιο 76 φοιτητές (122% αύξηση) και πρόσφατοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Ελλάδα, αποφάσισαν να αφήσουν τις παραλίες και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο εξωτερικό μέσω του Προγράμματος Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης της AIESEC (https://www.facebook.com/AIESEC.Greece).

Το συγκεκριμένο γεγονός δείχνει την νέα στάση των νέων ανθρώπων, οι οποίοι βλέπουν τη συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα ως μια ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε ένα διεθνές περιβάλλον, η οποία θα τους βοηθήσει στη μετέπειτα καριέρα τους στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν το διεθνές τους δίκτυο, κάνοντας φίλους από όλο τον κόσμο, με τους οποίους θα συνεργάζονται, θα δουλεύουν και θα συγκατοικούν μαζί.

Κινούμενοι σε αυτό το κλίμα, περισσότεροι από εκατό φοιτητές ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο Π.Δ.Π.Α. αμέσως μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, το Νοέμβριο, αν και αυτό το νούμερο, είναι πολύ πιθανό να ξεπεραστεί. Όσοι θέλετε λοιπόν να φύγετε ΤΩΡΑ για το εξωτερικό είναι η ευκαιρία που ψάχνατε !

«Συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού στην Αίγυπτο, μαζί με ακόμα 19 άτομα από 13 χώρες. Είναι μια μοναδική εμπειρία που μου προσφέρει πολλά, ενώ ταυτόχρονα βιώνω το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μου!» --Κωνσταντίνος Μαυρίκας, φοιτητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Εσύ;

Η προθεσμία για να κάνετε τα χαρτιά σας είναι μέχρι τις 5 Νοεμβρίου και μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο της τοπικής επιτροπής σας για περισσότερες λεπτομέρειες. Στοιχεία επικοινωνίας δίνονται στο τέλος.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης περιλαμβάνει 2 επιμέρους προγράμματα :

Global Internship Programme

Το πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα στον φοιτητή να εργαστεί σε κάποια από τις 111 χώρες του δικτύου της AIESEC σε management ή technical προγράμματα πρακτικής που οδηγούν στην επαγγελματική ανάπτυξη ενός μέλους και να τον βοηθάει να ειδικευτεί σε ένα συγκεκριμένο τομέα. Συνήθως περιλαμβάνει εργασία σε ποικίλα επιχειρησιακά projects.

Global Community Development Programme

Το πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα στον φοιτητή να εργαστεί εθελοντικά στο εξωτερικό σε κάποια από τις 111 χώρες του δικτύου της AIESEC σε κάποιον NGO και μέσα από επιχειρησιακά projects να φέρει ένα θετικό διαπολιτισμικό αντίκτυπο στην χώρα που θα εργαστεί και παράλληλα να αναπτύξει τις προσωπικές και επαγγελματικές του δεξιότητες (π.χ. δημιουργία πλάνου για εκπαίδευση μαθητών στην αφρική σχετικά με το AIDS και εκτέλεση του πλάνου αυτού).

Νέο Blog που ασχολείται με την πρακτική άσκηση στο εξωτερικό

" Θες να φέρεις αντίκτυπο στη σημερινή νεολαία με τις απόψεις σου ? Θες να συνεισφέρεις  στην ανάπτυξη της νεολαίας με έναν τελείως μοναδικό και διαφορετικό τρόπο?

Γίνε μέλος στο στο νέο μας blog http://greekyouthvoice.blogspot.com/ .Για feedback, προτάσεις για βελτίωση και ιδέες είτε αν θέλετε να συνεισφέρετε με κάποιο άρθρο επικοινωνήσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ήρθε η ώρα να φέρουμε στην ελληνική νεολαία την αλλαγή που τόσο ονειρευόμαστε. Για να γίνετε μέλη μπείτε στο blog και πατήστε κάτω αριστερά στο tab ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ στο "Γίνετε μέλος αυτού του ιστοτόπου"Για να γραφτείτε στην mailing list και να λαμβάνετε ενημερώσεις κάθε φορά που γίνεται νέα ανάρτηση δώστε το e-mail σας εδώ

http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=grkythvce

και εισάγετε τους χαρακτήρες που εμφανίζει για επιβεβαίωση.

Το blog έχει θέμα : Το ιστολόγιο αυτό έχει σκοπό να ενεργοποιήσει την σημερινή  νεολαία στην Ελλάδα η οποία είναι τον τελευταίο καιρό σε αδράνεια ώστε να αναλάβει δράση.  Ως αποτέλεσμα αυτών θα ασχολείται με νεανικά και φοιτητικά θέματα που είναι στην επικαιρότητα όπως η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, η ανάπτυξη της προσωπικότητας, η νεανική επιχειρηματικότητα κ.ά. Δεν ανήκει σε κανέναν και έχει σκοπό να ακουστούν όλες οι απόψεις και να συγκεντρώσει τον κάθε Έλληνα φοιτητή που θέλει να εκφραστεί.  "

Feel free to share to your network ! Όποιος θέλει να το προωθήσει μπορεί να κάνει share στο facebook όποιο άρθρο θέλει απ τα ειδικά ενσωματωμένα buttons είτε και το ίδιο το blog με την επιλογή Share on facebook δεξία πάνω. Επίσης μπορεί να κάνει copy paste τον κώδικα του banner που υπάρχει πάνω δεξιά σε ειδικό πλαίσιο σε οποιοδήποτε html κουτί ή gadget σε δικό του blog,site ή φίλων του. Απλά τον κάνετε copy - paste και save. Για πιο αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο παραπάνω e-mail.

myWorld Magazine Fall 2011 | powered by AIESEC Greece

Έχει ήδη κυκλοφορήσει το περιοδικό "myWorld" Powered by AIESEC Greece και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολλά σημεία διανομής (καφετέριες και βιβλιοθήκες).  Η θεματολογία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νεανική επιχειρηματικότητα, πρακτική άσκηση στο εξωτερικό,τεχνολογικά θέματα και πολλά άλλα. Μπορείτε να το βρείτε και online στο παρακάτω Link : http://www.issuu.com/aiesecgreece/docs/myworld_fall_11 .

So How are you going to Start your way in the AIESEC World ?? ;-)

Στοιχεία επικοινωνίας AIESEC

AIESEC Hellas | +30 211 7109047 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.aiesec.gr

Facebook : Central Fanpage (https://www.facebook.com/AIESEC.Greece)

Ο.Π.Α. : https://www.facebook.com/pages/Aiesec-in-Athens-AUEB/133132423397108

ΠΑ.ΠΕΙ. : https://www.facebook.com/pages/AIESEC-in-Piraeus-Greece/16072514285

E.K.Π.Α. : https://www.facebook.com/pages/AIESEC-NKUA/98468587037

A.Π.Θ. : https://www.facebook.com/AIESEC.AUTH

ΠΑ.ΜΑΚ : https://www.facebook.com/AIESEC.UoM

ΠΑΝ.ΑΙΓ. : https://www.facebook.com/aiesec.aegean

ΠΑ.ΠΑ. : https://www.facebook.com/pages/AIESEC-University-of-Patra/202677001039

Twitter :  AIESEC Greece, Youtube: AIESECGreece

Διαβάστηκε 2424 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 19:17
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter