Σεμινάριο: Πώς θα μιλήσετε στα παιδιά για το πένθος και την απώλεια

Το πένθος είναι μια σημαντική διαδικασία που δεν πρέπει ούτε να διακόπτεται αλλά ούτε και να κρύβεται. Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για τη ψυχική υγεία όλων των ανθρώπων (ανεξαρτήτως ηλικίας) και όταν την αρνούμαστε ή την καλύπτουμε μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Η Σχολή Γονέων του Infokids.gr διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Πώς θα μιλήσετε στα παιδιά για το πένθος και την απώλεια» και εισηγήτρια τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας κα. Νάνσυ Ψημενάτου. Γονείς, εκπαιδευτικοί και σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εμπεριστατωμένη συζητήση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Σύνταγμα).

Το να μάθουμε πώς να διαχειριστούμε όλα μας τα συναισθήματα (φόβο, θυμό, ντροπή, ενοχή, θλίψη) κατά τη διάρκεια μια απώλειας είναι ζωτικής σημασίας. Να αποστιγματίσουμε το πένθος και την απώλεια. Να θυμίσουμε ότι όταν δεν πενθούμε (είτε από φόβο είτε από άγνοια) καταδικάζουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας σε μια ζωή που χάνει το νόημα αλλά και την αυθεντικότητα της. Είναι αδύνατο να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις απώλειες. Παρέχοντας τους ένα σταθερό περιβάλλον με την καλύτερη δυνατή φροντίδα, οι ενήλικες μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τη θλίψη τους. Το να μιλάμε στα παιδιά και τους έφηβους, είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν τη θλίψη τους.

Τα εργαλεία μας προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

-  Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για τις ανάγκες των παιδιών, των εφήβων αλλά και των ενηλίκων που πενθούν την οποιαδήποτε απώλεια.
-  Επιμόρφωση των ατόμων που βρίσκονται κοντά σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες που πενθούν σε οποιαδήποτε πλαίσιο και αν ανήκουν.
- Εξειδικευμένη κατάρτιση για επαγγελματίες της υγείας και παιδείας προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά, τους εφήβους αλλά και τους ενήλικες που πενθούν.

Όπως όλα τα θέματα που προβληματίζουν τους γονείς, έτσι και το πένθος και ο θάνατος, χρειάζεται πρώτιστα να «δουλευτούν» από την πλευρά του ενήλικα που αναλαμβάνει να επικοινωνήσει το θέμα στο παιδί. Είναι αδύνατο να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις απώλειες. Παρέχοντας τους ένα σταθερό περιβάλλον με την καλύτερη δυνατή φροντίδα, οι ενήλικες μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τη θλίψη τους.

Πώς θα λάβετε μέρος στο σεμινάριο:

Κλείστε θέση για το σεμινάριο "Πώς θα μιλήσετε στα παιδιά για το πένθος και την απώλεια" πραγματοποιώντας την εγγραφή σας στο πεδίο παρακάτω.

Πληροφορίες:

Πότε: Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 12:00

Πού: Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Σύνταγμα)

Διάρκεια: 90 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ιδιότητες Σεμιναρίου

Έναρξη 11-03-2017
Λήξη 11-03-2017
Κόστος 10.00€
Ευχαριστούμε αλλά δεν δεχόμαστε πλέον άλλες εγγραφές για αυτό το σεμινάριο

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter