Προσέγγιση εθιστικών συμπεριφορών μέσα από το μύθο

Τι σχέση έχει ο εθισμός με τον μύθο του Ηρακλή και της Λερναίας Ύδρας; 

Είναι πιθανό να βρούμε απαντήσεις για αυτό το θέμα μέσα από αυτό το μύθο; 

Η απάντηση είναι θετική. 

Θα χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό στη συνάντηση μας τη σοφία που κρύβεται μέσα στους μύθους του παρελθόντος. Θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τις εθιστικές συμπεριφορές (πολυφαγία, χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών, τζόγος, διαδίκτυο) με έναν διαφορετικό τρόπο. 

Θα μιλήσουμε για τον πυρήνα του εθισμού και όχι μόνο για τις εκφράσεις του και θα υποδείξουμε σύγχρονους και λειτουργικούς τρόπους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης του εθισμού. 

Είναι πιθανό να ανακαλύψουμε ότι ο εθισμός είναι ένα πολυεπίπεδο πρόβλημα το οποίο χρειάζεται πολυεπίπεδη αντιμετώπιση. Σε επίπεδο πρόληψης οι απλοϊκές λύσεις που προτείνονται ακόμη και μέχρι σήμερα στα παιδιά: «Πες απλά, όχι» αποδεικνύονται αδύναμες. 

Ενήλικες και παιδιά χρειάζονται κάτι πιο δυνατό και πιο σταθερό από απλές παροτρύνσεις, ευχολόγια ή τιμωριτικές συμπεριφορές.

Σε ποιους απευθύνεται: 
Σε άτομα και οικογένειες που έχουν πρόβλημα με τον εθισμό σε οποιαδήποτε μορφή, σε εκπαιδευτικούς, εργαζομένους στα επαγγέλματα της ψυχικής υγείας.

Διάρκεια: 2 ώρες 18:00-20:00

Τόπος: Λ. Κηφισίας 38, Αμπελόκηποι (έναντι Hotel President) 

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο πεδίο εγγραφής παρακάτω ή/και στο τηλέφωνο 215 5151681, ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.Ιδιότητες Σεμιναρίου

Έναρξη 20-04-2018
Λήξη 20-04-2018
Κόστος Δωρεάν
Χώρος Διοργάνωσης ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Ευχαριστούμε αλλά δεν δεχόμαστε πλέον άλλες εγγραφές για αυτό το σεμινάριο

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter