Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 12:29

Πέντε πράγματα που θα σε οδηγήσουν στην ευτυχία (μέρος 1ο ).

Γράφτηκε από τον 

Η ευτυχία δεν είναι κάτι μόνιμο και σταθερό καθώς χρειάζονται και οι άσχημες στιγμές για να καταλάβουμε τι εστί ευτυχία.

Οι εναλλαγές δεν βλάπτουν αλλά αντιθέτως δίνουν μεγαλύτερο νόημα και αξία στη ζωή.

Με μικρές, απλές κινήσεις μπορούμε να έχουμε επί καθημερινής βάσεως ευτυχισμένες στιγμές που παράλληλα βοηθούν στην ψυχική ανάταση.

Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς δίνουμε νόημα στη ζωή μας ανάλογα με τις πράξεις και τις σκέψεις μας!

  • Όπως ορθά και χιουμοριστικά αναφέρει ο φίλος μου, ο Ηρακλής “ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, εσύ να΄σαι καλά” είναι απόλυτα σωστός καθώς δεν μπορούμε πάντα να βρίσκουμε το δίκιο μας. Ακόμη και αν είμαστε 100% σίγουροι για το σωστό, κάποιος θα βρεθεί για να το αντικρούσει και να προσπαθήσει να μας εξαγριώσει. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάς τη ζαχαρένια σου για μικροπράγματα.

  • Προσπάθησε να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και σταμάτα να κατηγορείς και να κρίνεις τον εαυτό σου και τους άλλους για ό, τι συμβαίνει γύρω σου. Το να κατηγορείς είναι εύκολο αλλά μη κρίνεις για να μη κριθείς. Η ζωή είναι μικρή και δεν αξίζει να σκορπάς το χρόνο σου σε κατηγορίες. Τουναντίον, αξιοποίησε το χρόνο σου δημιουργικά βρίσκοντας λύσεις καθώς αυτό θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα.
  • Μια φίλη μου προτίμησε να περιοριστεί στις επαγγελματικές δυνατότητες του χωριού της αμέσως μετά τις σπουδές της διότι έτσι το όριζε η μικρή κοινωνία του χωριού και η οικονομική της κατάσταση. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει άνεργη για 8 μήνες, μην έχοντας τρόπο να αξιοποιήσει στο χωριό τις γνώσεις της. Μετά από αρκετή σκέψη, κατέληξε στην απόφαση να απομακρυνθεί από το χωριό για να βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο των σπουδών της. Άνοιξε τα φτερά της, βασίστηκε στα  «θέλω» της και σε ενάμιση μήνα βρήκε δουλειά. Μη βάζεις φραγμούς και όρια στα όνειρά σου.
  • Μην προσπαθείτε να ελέγξετε τους πάντες και τα πάντα που συμβαίνουν γύρω σας διότι εσείς θα βγείτε ηττημένοι. Θα χαλάσετε τη διάθεσή σας, θα εκνευριστείτε και στο τέλος θα απογοητευτείτε. Δοκιμάστε να αφήσετε τους άλλους να ζουν όπως θέλουν χωρίς να τους ελέγχετε και να τους κρίνετε και θα δείτε ότι η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Πιστέψτε με, αξίζει να το δοκιμάσετε.
  • Δοκίμασε κάτι το διαφορετικό κάνοντας αλλαγές. Θα αλλάξει και η διάθεσή σας προς το καλύτερο και θα περπατάτε στα ίδια μονοπάτια με άλλον αέρα και θα γνωρίσετε άλλα καινούργια. Τολμήστε την αλλαγή σε μικρά πράγματα μέχρι να αλλάξετε ακόμη και στάση ζωής οι απαισιόδοξοι. Όλοι μας έχουμε “μουντές ημέρες” αλλά είναι παράλογο να δίνουμε εμείς παράτα ση σε αυτές. Έχουμε την πεποίθηση ότι οι άσχημες ημέρες κρατάνε πιο πολύ από τις ευχάριστες στιγμές. Αυτό μπορεί να είναι πραγματκότητα διότι η διάθεση απαισιοδοξίας μας διατρέχει συνεχώς!

Ζήσε, αγάπα, γέλα για να έχεις μία όμορφη ημέρα. Μη σταματάτε να χαμογελάτε ακόμη κι αν πονάτε. (by Joanna)

Για να διαβάσεις το δεύτερο μέρος, πάτησε εδώ.

Διαβάστηκε 4085 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 17:09
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter