Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου 2015 13:23

15 στόχοι για το 2015 (συνέχεια)

Γράφτηκε από τον 

2015Η αναδιοργάνωση και η στοχοθεσία είναι επίκαιρα ζητήματα τόσο στο σύνολο όσο και για τον καθένα μας ξεχωριστά! Εσύ τι από όλα αυτά μπορείς να κάνεις;

Φέτος μην ξεχάσεις να είσαι ευγνώνων για ό,τι έχεις κι ό,τι σου έχουν προσφέρει. Κάνε μία ανασκόπηση και δες τι σε χαροποιεί και μην ξεχάσεις να πεις ευχαριστώ.

Πώς θα σου φαινόταν να ξεκινούσες ένα νέο χόμπυ; Μία ευχάριστη δραστηριότητα που θα σε γεμίζει με κέφι και χαρά! Στόχος σου λοιπόν θα είναι να γραφτείς σε μία ομάδα χορού, γυμναστήριο ή κάποιο άθλημα. Τι σου αρέσει να κάνεις και σε εκφράζει απόλυτα;

Η προσπάθεια έχει σημασία! Γι' αυτό όταν σου αναθέσουν μία δουλειά, μην πεις ότι είναι δύσκολο χωρίς να προσπαθήσεις και ότι σου φάινεται “βουνό” καθώς μετά από ψηλά θα έχεις την καλύτερη θέα!

Ρεαλιστικοί στόχοι με ισχυρά προσωπικά κίνητρα. Θέλεις να “κόψεις” μία κακιά συνήθεια; Όλο το αναβάλλεις; Μήπως δεν ξέρεις πώς να το πετύχεις; Δεν είναι άσχημο να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό, από φίλους και από τον εαυτό σου. Ναι, σεβάσου και εμπιστεύσου τον εαυτό σου. Να δημιουργήσεις προσωπικά κίνητρα για να πετύχεις το στόχο σου.

Φέτος προσπάθησε να βρεις περισσότερο χρόνο για σένα και τους οικείους σου. Δεν είναι το παν η δουλειά. Όταν πάψεις να δουλεύεις, τότε με ποιον θα ασχολείσαι και ποιος θα ασχολείται μαζί σου; Ο καλός καταμερισμός του χρόνου σου θα είναι μία καλή αρχή.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες μία καλή πράξη; Προσπάθησε κάθε μέρα να κάνεις από μία απλή και καλή πράξη. Μήπως την τελευταία φορά δεν κράτησες την πόρτα του ασανσέρ ανοιχτή για να μπει κάποιος άλλος; Μήπως μίλησες υποτιμητικά στην υπάλληλο διότι είχες νεύρα; Μήπως δεν είπες ευχαριστώ ή παρακαλώ; Διάλεξες να μην απαντήσεις σε ένα μήνυμα διότι βαριόσουν ενώ ο/η φίλος/η σε περίμενε; Μία απλή μικρή και καθημερινή αλλαγή θα βελτιώσει κι εσένα σε πολλούς τομείς. Τι λες; Θέλεις να το δοκιμάσεις;

Να χάνεις την υπομονή σου σημαίνει να χάνεις τη μάχη. [Μαχάτμα Γκάντι] Πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν νευρίασες με ένα περίεργο περιστατικό ή με μία άσχηση συμπεριφορά των άλλων;

Όλα φτάνουν στην ώρα τους για εκείνους που ξέρουν να περιμένουν. Δεν χρειάζεται να χάνεις την υπομονή και μάλιστα να προβείς σε υβριστικά σχόλια. Αν βλέπεις ότι είσαι έτοιμος/η να σχολιάσεις, μέτρησε μέχρι το δέκα από μέσα σου και αν είσαι ακόμη θυμωμένος/η ή νευριασμένος/η ξαναμέτρα μέχρι το 100 όπως έλεγε ο Τζέφερσον.

Στο χέρι σου είναι να φτιάξεις μία τέλεια και δημιουργική χρονιά, με υγεία και πάντα χαρές κι επιτυχίες! Καλή χρονιά! Ευτυχισμένο το 2015! :

Διαβάστε την αρχή του άρθρου εδώ.

Διαβάστηκε 1609 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου 2015 13:46
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter