Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 13:59

FIT4JOBS-δωρεάν εκπαίδευση πληροφορικής

Γράφτηκε από τον 

fit4jobs microsoftH Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής ανακοινώνουν τη συνέχιση του FIT4JOBS

Ένα πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης για ανέργους σε προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής με δυνατότητα τοποθέτησης τους σε θέσεις εργασίας.

Η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ανακοίνωσαν τη συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος «FIT4JOBS» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft, Microsoft YouthSpark.

Μέσα από το πρόγραμμα, άνεργοι από όλη την Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης, διάρκειας 180 ωρών, σε τεχνολογίες Microsoft, όπως η γλώσσα προγραμματισμού C#, το .NET Framework και η ανάπτυξη ASP.NET εφαρμογών.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και τοποθέτησης των υποψηφίων στην αγορά εργασίας υιοθετεί το Ιρλανδικό μοντέλο “FIT4 JOBS”, μέσα από το οποίο περισσότεροι από 16.000 υποψήφιοι έχουν εκπαιδευτεί, ενώ 12.000 εξ’ αυτών βρήκαν δουλειά μετά το πέρας του προγράμματος. Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε το συγκεκριμένο εγχείρημα ως μια από τις αποτελεσματικότερες πρωτοβουλίες για την απασχόληση ανέργων στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα ανακοινώνεται σε μια περίοδο όπου η πλειονότητα των εταιρειών αδυνατεί να καλύψει θέσεις εργασίας στις ειδικότητες Πληροφορικής του προγράμματος. Σύμφωνα με μελέτη της Empirica για λογαριασμό της Ευρωπαΐκής Επιτροπής (Greece e-skills country report) , περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας θα παραμείνουν κενές στην Ελλάδα λόγω έλλειψης κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού, ενώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι κενές θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 500.000. « Οι συγκεκριμένες ελλείψεις αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και την ανάσχεση της ανεργίας στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος FIT4JOBS είναι να εκπαιδεύσει τους υποψηφίους σε ψηφιακές δεξιότητες οι οποίες βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, αξιοποιώντας παράλληλα τα οφέλη και τις δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες της Microsoft » αναφέρει ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς, κος Τίμος Πλατσάς.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω του συνδέσμου http://hepis.gr/FIT4JOBS-Microsoft-Youthspark, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου. Στο FIT4JOBS μπορούν να συμμετάσχουν και οι εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας και επιθυμούν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσλήψεις το προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος, ο Πρόεδρος της HePIS, κος Νίκος Φαλδαμής δήλωσε « Η έλλειψη επαγγελματιών Πληροφορικής εμποδίζει την ανάπτυξη, εξωστρέφεια και καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και του συνόλου της εθνικής οικονομίας. Aπό την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό την υλοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών και για την ανάπτυξη της Πληροφορικής σε εθνικό και ευρωπαΐκό επίπεδο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που σε συνεργασία με το στρατηγικό μας συνεργάτη, Microsoft E λλάς, διοργανώνουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα.»

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής έως την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Βασιλική Σφήκα τηλ. 210-6858760 / e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τον κο Παναγιώτη Μήτση τηλ. 210-6858760 / e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 2131 φορές
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter