Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 13:16

Πάνω από 20.000 νέοι παρευρέθηκαν στην 13η Έκθεση Για την Εκπαίδευση

Γράφτηκε από τον 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 13η Διεθνής ‘Εκθεση «Εκπαίδευση και Εργασία 2011», που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό για το μέλλον, η αυξημένη ανάγκη για ενημέρωση γύρω από τα θέματα της εκπαίδευσης και της εργασίας έφερε στην έκθεση ένα μεγάλο πλήθος νέων ανθρώπων, οικογενειών, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών, που αναζήτησαν πληροφορίες και συμβουλές. Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες ενημερώθηκαν σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχονται σήμερα αλλά και για το μείζον θέμα της εργασίας, για κενές θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και για τις υπάρχουσες προοπτικές.

Περίπου 150 εκπαιδευτικοί φορείς έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους να οραματιστούν το μέλλον τους. Παρέχοντας ενημέρωση για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά αλλά και δια βίου εκπαίδευσης προγράμματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η έκθεση ξεδίπλωσε ένα σύνολο εκπαιδευτικών δυνατοτήτων στην Ελλάδα και εννέα ακόμη χώρες: Βουλγαρία, Ελβετία, Η.Π.Α., Ιταλία, Κίνα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία και Τουρκία.

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η παρουσία της Κίνας, η οποία ήταν και η τιμώμενη χώρα για το 2011. Η Κίνα συμμετείχε στην έκθεση με 35 Πανεπιστήμια και το China Scholarship Council. Έχοντας κερδίσει διεθνή αναγνώριση για το υψηλό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προσφέρει, σήμερα η Κίνα φιλοξενεί περίπου 240.000 ξένους φοιτητές από 190 χώρες, οι οποίοι σπουδάζουν σε 600 πανεπιστήμια της χώρας.

Η 13η Διεθνής ‘Εκθεση «Εκπαίδευση και Εργασία 2011», πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και των Δήμων Αθηναίων και Πειραιά.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κοινού στο «Σταδιοδρόμιο - Job Festival», το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εργασία, που διοργάνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Equal Society - Κοινωνία Ισων Ευκαιριών. Περίπτερα εταιρειών που ειδικεύονται σε θέματα εργασίας, καταξιωμένοι ομιλητές και στοχευμένα workshops προσέφεραν στους επισκέπτες πολύτιμες πληροφορίες για το ποιες είναι οι εργασιακές προοπτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ποιες είναι οι κυρίαρχες τάσεις στην αγορά εργασίας και πώς μπορείς να σχεδιάσεις και χτίσεις μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία εν μέσω κρίσης.


Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, o Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννος Λιβανός, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Μιχάλης Χάλαρης, η Αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας του Δήμου Πειραιά κα Κυριακή Λαουλάκου και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του China Scholarship Council κ. Li Jianmin.

Eκτός από την ενημέρωσή τους, οι επισκέπτες συμμετέχοντας στο online παιχνίδι γνώσεων της έκθεσης μέσω του www.facebook.com/ekpaidefsi, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να κερδίσουν και πλούσια δώρα, όπως προϊόντα τεχνολογίας, ποδήλατα, κινητά τηλέφωνα, ταξίδια, υποτροφίες και πολλά άλλα.

Μέγας Χορηγός ήταν η Multirama ΑΕΒΕ και Χορηγοί η Peugeot - Κούτλας ΕΠΕ, η Μοtorola και η Pizza Fan.

Χορηγός Ψυχομετρικών Εργαλείων ήταν η Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας.

Xορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι : Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής, Χρυσή Ευκαιρία, Mad TV και Mad Radio 106.2, Eπιστημονικό Marketing Management, pathfinder.gr, skywalker.gr, StudySmart.gr, in2life.gr, neolaia.gr, zoo.gr, zhteitai.gr.

Media Partners ήταν οι: schools.gr, Insider, University Press, semifind.gr, sguide.gr, edufind.gr, look4studies.com, infospoudes.gr, fititis.gr, Aκαδημαϊκός Λόγος, forfree.gr και saini.gr

Διαβάστηκε 2352 φορές
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter