Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 16:40

6+1 πράγματα που θαύμασα στο TEDx Academy 2016

Γράφτηκε από 

volunteerss

Στο φετινό ΤEDx Academy, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μεταδόθηκε το μήνυμα ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που ο κόσμος συνεχώς αλλάζει. Η πρόκληση της φετινής εκδήλωσης ήταν να φανταστούμε ένα κόσμο που δουλεύει καλύτερα, γρηγορότερα και εξυπνότερα. Όσο κι αν η ιδέα του μέλλοντος τρομάζει, οφείλουμε με σύνεση, προγραμματισμό και στέρεα βήματα να χτίσουμε μια γέφυρα επιτυχίας και δημιουργικότητας έως το 2030. Απομένουν 14 χρόνια, όμως η αντιμετώπιση της φτώχειας, της πείνας,της ανεργίας, της κλιματικής αλλαγής μπορούν να περιμένουν τόσα χρόνια; Χρειάζεται άμεση αντίδραση, για να ξεφύγουμε από το τέλμα της απαισιοδοξίας και της απάθειας.

1. Έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά την Cindy Gallop, γνωστή όχι μόνο για τα 30 χρόνια εμπειρίας της στον τομέα του branding, του marketing και της διαφήμισης, αλλά και για τις εμπνευσμένες της ομιλίες, στο φετινό ΤEDx Academy μοιράστηκε το όραμα της για την Ελλάδα. Οραματίστηκε μια Ελλάδα με “γυναικεία απόχρωση”, όπου οι γυναίκες θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη της χώρας και θα συμβάλουν ενεργά στην επιτάχυνση της χώρας προς τα εμπρός. Ενώ, δεν δίστασε να σχολιάσει ότι πολλές φορές η ζωή μπορεί να σου φέρει αναποδιές, όμως εσύ οφείλεις να ανταπεξέλθεις για την υπερπήδηση των εμποδίων.

2. Η μουσική έχει ηχηρή φωνή χωρίς στόμα, γεγονός που το απέδειξε ο Michael Heupel με το βιολοντσέλο του κατασκευασμένο το 1723 στη Ρώμη από τον David Tecchler. Παραδέχθηκε ότι η μουσική είναι μια τέχνη «άχρηστη» που ούτε χορταίνει τον άνθρωπο, ούτε τον ξεδιψά, αλλά πρόκειται για κάτι «άχρηστο», που ευφραίνει όμως την ψυχή. Κι εκεί πρέπει να επενδύουμε.

3. Ο Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, με τη σειρά του, παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στη σκηνή του ΤEDx Academy, καθώς έχει αφιερώσει το έργο του στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Μίλησε για την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Επιστημονική Μαστολογική εταιρεία, Ίαση-Στήριξη» που ίδρυσε ο ίδιος και προσφέρει σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς ιατρικές υπηρεσίες σε γυναίκες που αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά από μόνες τους τέτοιες θεραπείες. Μήνυμα για το μέλλον, ότι η ιατρική τίθεται στην υπηρεσία του πολίτη με τρόπο ανιδιοτελή, γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

megaron

4. Ο David Horner, Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος από τον Ιούλιο του 2008, υποστήριξε ότι, όντας στο παρελθόν πρόεδρος σε ένα Πανεπιστήμιο του Illinois, πολιτεία των ΗΠΑ με παρόμοιο πληθυσμό και οικονομικά προβλήματα αντίστοιχα της Ελλάδος, η πολιτεία αυτή έχει 3 Πανεπιστήμια στα 40 καλύτερα του κόσμου και ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ανθούσα οικονομία ή τέλειο πολιτικό σύστημα για να αναπτυχθούν Πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης.

5. Από την άλλη πλευρά, ο Παναγιώτης Πασχαλάκης, ιδρυτής της Safe Water Sports, πριν από δύο χρόνια έρχεται αντιμέτωπος με ένα «μεγάλο κύμα», το χαμό του 10χρονου γιου του, εξαιτίας της συμμετοχής του σε ψυχαγωγικό θαλάσσιο σπορ. Αναμφισβήτητα, η μεγαλοψυχία του μπορεί να παρομοιαστεί με τη διαδικασία δημιουργίας ενός μαργαριταριού. Το μαργαριτάρι δημιουργείται σε κάποια στρείδια που τυχαία ένα πετραδάκι μπαίνει μέσα τους και τα τραυματίζει. Αυτά για να μην πονάνε ρίχνουν την πέρλα στο εσωτερικό τους και μετά από καιρό δημιουργείται ένα υπέροχο μαργαριτάρι. Το Safe Water Sports είναι ένα υπέροχο μαργαριτάρι, γιατί ευαισθητοποιεί και ενημερώνει μικρούς και μεγάλους για ασφαλείς θαλάσσιες εμπειρίες.

safe water sports

6. Στη συνέχεια, έξω από την αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, σίγουρα όλοι συνάντησαν τον Pepper, το περίφημο ρομπότ, δημιούργημα της Softbank, που έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει βασικά ανθρώπινα συναισθήματα, όπως χαρά, λύπη, θυμό, προβληματισμό. Στο ΤEDx Academy χόρευε και χαροποιούσε τους παρευρισκόμενους, στην Ασία άλλωστε σερβίρει ήδη πίτσες σε πελάτες, συνομιλεί μαζί τους και πραγματοποιεί ηλεκτρονικές πληρωμές για λογαριασμό της Mastercard.


pepper

7. Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, οι εθελοντές του TEDx Academy έδωσαν ένα ηχηρό παρόν, όπως κάθε χρονιά, δούλεψαν, μοιράστηκαν ιδέες, γέλασαν και αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους. Είναι μοναδικό να βλέπεις ότι ανήκεις σε μια ομάδα που συμμερίζεται τις ίδιες προσδοκίες και αγωνίζεται για τους ίδιους κοινωφελείς σκοπούς. Γιατί τελικά οι 120 έγιναν κάτι παραπάνω από μια απλή ομάδα, έγιναν μια οικογένεια, αποδεικνύοντας ότι η ευγενής άμιλλα και η συλλογικότητα μπορούν να κάνουν θαύματα.

Διαβάστηκε 3400 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 23:20
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια (1)

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter