Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 12:02

Ένα μικρό ρομπότ με μεγάλες δυνατότητες

Γράφτηκε από 

kirobo

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο πελαργός φέρνει τα μωρά. Τώρα τα φέρνει και η Toyota! Η γνωστή Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, εισάγοντας στην αγορά από το τρέχον έτος, το ρομποτάκι 10 μόλις εκατοστών και 183 γραμμαρίων, Kirobo Mini. Πρόκειται για ένα «μικρό» θαύμα της ρομποτικής, που όχι μόνο είναι χαριτωμένο, αλλά ξυπνάει και το μητρικό ένστικτο.Εκτός των άλλων, το όνομα του Kirobo προέρχεται από την Ιαπωνική λέξη «ελπίδα», και η Toyota ελπίζει να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους πελάτες της.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC, η φωνή του Κirobo Mini θυμίζει ενός μωρού. Το ρομποτάκι είναι ιδιαίτερα έξυπνο εφόσον, όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να χειρονομεί, να αλλάζει εκφράσεις, να αναγνωρίζει πρόσωπα μέσω της ενσωματωμένης κάμερας, αλλά μπορεί και θυμάται τι αρέσει στον διπλανό του και απαντά σε ερωτήσεις. Το τελευταίο, το επιτυγχάνει καθώς συνδέεται με διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές ή με το αυτοκίνητο, όπου εκεί είναι καταχωρημένες όλες οι προτιμήσεις του διπλανού του, όπως για παράδειγμα αγαπημένα μουσικά κομμάτια, αγαπημένοι προορισμοί κλπ. Επιπλέον, η Toyota λανσάρει αυτό το ρομποτάκι στους πελάτες της, με σκοπό να τους κρατάει συντροφιά στο τιμόνι όταν πρόκειται για μακρινά ταξίδια, καθώς μπορεί και επικοινωνεί, αντιδρά σε συναισθήματα και έχει το ιδανικό μέγεθος για να χωράει στη θήκη για τα ποτήρια που διαθέτουν πολλά μοντέλα της. Μια μοναδική σκέψη, ειδικά για τους Ιάπωνες, ένας λαός που πάσχει από μοναξιά, απόρροια της κατίσχυσης του τεχνοκρατικού τους πολιτισμού.

Η τεχνολογία, λοιπόν, έρχεται να δώσει λύση και σε ένα ακόμη πρόβλημα. Εάν η Κίνα είναι η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, η Ιαπωνία, σε αντιδιαστολή, κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ υπογεννητικότητας. Έρευνες προμηνύουν ότι ο πληθυσμός της Ιαπωνίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Το Kirobo Mini λειτουργεί ως υποκατάστατο παιδιού για τις άτεκνες γυναίκες, που θα τους συντροφεύει από το σπίτι μέχρι το δρόμο για τη δουλειά τους. Αναμφίβολα, και τα παιδιά αποτελούν το κοινό-στόχος (target-audience) της Toyota.

kiroboo

Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόδρομος του Kirobo Mini, ήταν το Kirobo ύψους 34 cm, το οποίο συνόδεψε τον Ιάπωνα αστροναύτη Κόχι Βακάτα στο ταξίδι του μέχρι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2013.

Το Kirobo Mini φιλοδοξεί να συμβάλει στην άσκηση διαδραστικότητας μεταξύ του ανθρώπου και των μηχανών. Από το 2017, οι «νέοι φίλοι» και οι «νέες μαμάδες» του Kirobo Mini θα πρέπει να το φορτίσουν 3 ώρες, να το συνδέσουν στο smartphone τους και μέσω κατάλληλης εφαρμογής θα ξεκινήσουν την πρώτη συζήτηση μαζί του.

 Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο.

Διαβάστηκε 1683 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 18:57
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Πολυμέσα

youtube

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter