Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 16:38

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 10.000 ανέργων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας- Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Γράφτηκε από τον 

Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει να υποβάλλονται για τις 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, στις οποίες θα απασχοληθούν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Η πρόσληψη  θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι. Πρόκειται για πεντάμηνες συμβάσεις και οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν σε δήμους και περιφέρειες με την ειδικότητα ΥΕ Εργάτης Γενικών Καθηκόντων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) έως 11/10/2013 (ώρα 12.00), και σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν γνωρίζει χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, σε οποιοδήποτε κατάστημα ΚΕΠ.

Το όνειρο των 490 ευρώ!

Ο μισθός είναι 490 ευρώ (καθαρά) για όσους είναι από 25 ετών και άνω και 427 ευρώ ( καθαρά) για αυτούς που είναι κάτω των 25. Να επισημανθεί ότι στις προηγούμενες πεντάμηνες συμβάσεις που διήρκεσαν μεταξύ Φεβρουάριο-Ιούλιο ο αντίστοιχος μισθός ανερχόταν στα 625 ευρώ.

Που θα δουλέψουν οι προσλαμβανόμενοι

Η ειδικότητα Εργάτης Γενικών Καθηκόντων, που επιλέχθηκε και για τις 10.000 θέσεις εργασίας, αφήνει πολλά ερωτήματα. Ο προσδιορισμός της είναι ασαφής και είναι εύλογο, οι υποψήφιοι να μη γνωρίζουν σε τι αντικείμενο επάνω θα εργαστούν.  Ας λύσουμε λοιπόν την απορία.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες έχουν τον σκοπό τους. Αρχικά, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων και οι τελευταίοι θα ανατρέξουν στο  φορέα πρόσληψης (δήμος, περιφέρεια). Από κει και πέρα αρχίζει το «έργο». Ο κάθε φορέας θα κοιτάξει να «βολέψει» κάποιους από τους προσληφθέντες σε δουλειές γραφείου. Οι υπόλοιποι στην Καθαριότητα είτε ως συνοδοί απορριμματοφόρου είτε ως οδοκαθαριστές.

Ναι μεν ο μεγάλος βραχνάς κάθε δήμου είναι η Καθαριότητα. Εκεί έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες και γι’ αυτό σε αυτήν την υπηρεσία θα εργαστεί η συντριπτική πλειοψηφία. Πέρα όμως από αυτό, οι δήμοι θεωρούν τις προσλήψεις αυτές ως ένα μέσο ψηφοθηρίας. Προκειμένου να εξασφαλίσουν ψήφους για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαίου, θα «ρίξουν» κάποιους από τους προσληφθέντες στα μαλακά.  Δηλαδή, δεν θα σταλούν στην Καθαριότητα όπως οι υπόλοιποι, αλλά θα μετακινηθούν σε κάποια υπηρεσία του δήμου. Αυτή η τακτική εφαρμόστηκε  και στις προηγούμενες πεντάμηνες συμβάσεις.

Με λίγα λόγια, ενώ ο εργαζόμενος θα δουλεύει στο δρόμο, κόντρα στις άσχημες καιρικές συνθήκες και τη δυσωδία, ο συνάδελφος του, με τα ίδια ακριβώς λεφτά, θα απολαμβάνει το προνόμιο της δουλειάς- γραφείου, περιστοιχισμένος  από τη ζεστασιά των τεσσάρων τοίχων ή τη  δροσιά του κλιματιστικού, αναλώνοντας την ώρα του, κυρίως βγάζοντας φωτοτυπίες ή στη χειρότερη περίπτωση μεταφέροντας έγραφα από γραφείο σε γραφείο.

Καληνύχτα Ελλάδα!

Ποιοι θα δικαιούνται το επίδομα ανεργίας από το νέο έτος

Διαβάστηκε 3427 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 17:16
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter