Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 11:47

Στήριξη καινοτόμων ιδεών κι επιχειρήσεων

Γράφτηκε από τον 

ideacyΤο IDEA- Innovate.Develop.Excel.Accomplish είναι μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του Cyprus International Institute of Management (CIIM).

Μαζί με την Τράπεζα Κύπρου και το CIIM, στηρίζουν αφιλοκερδώς την προσπάθεια 4 αξιόλογα γραφεία παροχής υπηρεσιών της Κυπριακής οικονομίας. Συγκεκριμένα, για τα επόμενα δύο χρόνια, υπέγραψαν συμφωνία με το IDEA, οι MTN, Leo Burnett, Deloitte και το δικηγορικό γραφείο Λέλλος Δημητριάδης για την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Το IDEA αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στην Κύπρο, επιτάχυνσης (acceleration) και επιχειρηματικής επώασης (incubation), συνολικής διάρκειας 12 μηνών.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας στην Κύπρο.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ομάδες (από 2 μέχρι 5 άτομα)  που έχουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες, απ’ όλους τους τομείς της οικονομίας, νοουμένου ότι είναι διατεθειμένοι να είναι στην Κύπρο για ένα χρόνο.

Μέχρι δέκα ομάδες θα επιλεγούν από επιτροπή αξιολόγησης, με εμπειρία  στη δημιουργία και διαχείριση νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) καθώς και σε επενδύσεις σε αυτές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Οι επιλεγμένες ομάδες θα φιλοξενηθούν στο ιστορικό κτήριο της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σύγχρονο χώρο για περίοδο μέχρι 12 μήνες. Η προκήρυξη για συμμετοχή στο IDEA άνοιξε σήμερα και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 23 Ιουλίου 2015.

Το IDEA θα παρέχει, επίσης δωρεάν, πρόσβαση σ’ ένα δίκτυο  διακεκριμένων μεντόρων, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση, καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως δικτύωση με πιθανούς επενδυτές.

Οι δύο ιδρυτές προτίθενται να παρέχουν €10,000 (seed funding) στις ομάδες που θα περάσουν επιτυχώς στο Στάδιο Β (incubation) του προγράμματος, για την περίοδο που θα παραμένουν στο IDEA, που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη εξόδων που προκύπτουν στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης μιας καινοτόμας επιχείρησης.

Την ίδια ώρα, το Πρόγραμμα IDEA θα αποκτά 6% μετοχικό κεφάλαιο στην κάθε εταιρία εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχεια του Προγράμματος για στήριξη καινούριων ομάδων κάθε χρόνο.

Με το IDEA, η Τράπεζα Κύπρου και το CIIM, καθώς και οι στρατηγικοί τους εταίροι ( Deloitte, MTN, Leo Burnett και το Δικηγορικό γραφείο Λέλλος Δημητριάδης), στοχεύουν στο να συνεισφέρουν και να στηρίξουν παράλληλες προσπάθειες για τη δημιουργία στην Κύπρο επιχειρηματικής κουλτούρας καθώς και την προώθηση καινοτόμων ιδεών που θα έχουν τις δυνατότητες υλοποίησης και πακεταρίσματος στο εξωτερικό.

Τα μακροχρόνια οφέλη αυτής της πρωτοβουλίας είναι πολλά, μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση της ανεργίας μεταξύ των νέων, η αξιοποίηση των ταλέντων και των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο καθώς και την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Δωρεάν Εκδήλωση για Μεταπτυχιακές Σπουδές

και Υποτροφίες στην Αγγλία 

 

Διαβάστηκε 1811 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 11:53
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter