Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 13:21

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Venture Garden

Γράφτηκε από τον 

venture gardenΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ VentureGarden - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ $50,000

“VentureGarden”- Helping People Grow Ideas, Πρόγραμμα Προώθησης Επιχειρηματικότητας

Υποβολή Αιτήσεων έως 4 Οκτωβρίου 2015

Σε συνέχεια των προηγούμενων τριών επιτυχημένων κύκλων του προγράμματος επιχειρηματικότητας VentureGarden, η  Ελληνική Πρωτοβουλία (TheHellenicInitiative-THI) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον νέο, τέταρτο κύκλο του προγράμματος.

Το VentureGarden πραγματοποιείται από κοινού από το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα, με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (TheHellenicInitiative-THI), η οποία ανανεώνει τη στήριξή της προς το πρόγραμμα, υποστηρίζοντας τις καλύτερες συμμετοχές με επιχορηγήσεις συνολικού ύψους $50,000.

Οι υποβολές για τον τέταρτο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου www.venturegarden.gr, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2015.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 19 Οκτωβρίου 2015, αφού  προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που θα βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα. 

Ήδη, στους τρεις προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 580 αιτήσεις συμμετοχής, όπου και 185 επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των τριών κύκλων, 42 καθηγητές και mentors παρέδωσαν συνολικά 215 ώρες μαθημάτων στους συμμετέχοντες του προγράμματος, προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, με στόχο οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων να προσφέρουν απτά επιχειρηματικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και σήμερα, περισσότερες από 300 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

Παράλληλα, ανάμεσα στις επιχειρηματικές ευκαιρίες στις οποίες είχαν πρόσβαση εγκεκριμένοι συμμετέχοντες του προγράμματος, ήταν και εκδηλώσεις όπως το Venture Fair  που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2015, όπου δύο ομάδες- «απόφοιτοι» του VentureGarden, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε επενδυτές από την Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και το MIT Entrepreneurship Forum που πραγματοποιήθηκε στο  MIT στη Βοστώνη, στο οποίο συμμετείχαν επιπλέον δύο ομάδες του VentureGarden.   

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε σχετικά: « Το VentureGardenείναι ένα πρόγραμμα του οποίου η επιτυχία είναι η καλύτερη απόδειξη για την ανάγκη που υπάρχει σήμερα για προγράμματα και πρωτοβουλίες που βοηθούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα μας, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι πιο αναγκαία από ποτέ κι εμείς πιστοί στους στόχους μας, είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε ουσιαστικά νέους ανθρώπους και αξιόλογες ιδέες.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή συμμετοχών, επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.


Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία

Αποστολή μας: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.

Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είμαστε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.

Περισσότερες πληροφορίες στο website: http://www.TheHellenicInitiative.org/                       http://onegreece.org

Like us on Facebook: http://www.facebook.com/thehellenicinitiative

Follow us on Twitter: @THI_OneGreece

Διαβάστηκε 1909 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 14:13
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter