Breaking News
Η καταγωγή των ζυμαρικών - Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 09:38
Κίνα: internet με όρους και λογοκρισία! - Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 09:42
Hobby Festival 2018 - Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 01:13
07 Οκτωβρίου το 10ο Greece Race for the Cure® - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:52
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 11:31

Πρόγραμμα Βραβείων της Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Ανταλλαγών 2015

Γράφτηκε από τον 

germanyΠρόγραμμα Βραβείων της Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Ανταλλαγών 2015

Η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) αναζητεί για το καλοκαίρι 2015 τέσσερις μαθητές και μαθήτριες με εξαιρετικές επιδόσεις στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.Συνολικά περίπου 500 βραβευθέντες από 90 χώρες θα προσκληθούν για μια παραμονή στη Γερμανία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.Κατά τη διαμονή τους στη Γερμανία οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ως μέλη μιας διεθνούς ομάδας πόλεις της Γερμανίας και να φιλοξενηθούν για δύο εβδομάδες από γερμανικές οικογένειες με κατά το δυνατόν συνομήλικα παιδιά και να επισκεφθούν μαζί τους το σχολείο. Πέραν αυτού, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε αθλητικές και νεανικές εκδηλώσεις καθώς επίσης σε πανεπιστήμια, μουσεία, θέατρα και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα, ώστε οι επισκέπτες να αποκομίσουν μια σύγχρονη και αυθεντική εικόνα της Γερμανίας.
 
Προϋποθέσεις συμμετοχής.
  
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια τα οποία:
 • κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 15ο έτος της ηλικίας τους αλλά όχι το 18ο,
 • θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα Γερμανικών για τουλάχιστον δύο χρόνια και η περίοδος διακοπής διδασκαλίας σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ένα έτος,
 • έχουν γλωσσικές ικανότητες που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο επίπεδο Α2 ή δυνατόν στο επίπεδο B1 της κλίμακας του Πλαισίου Γλωσσομάθειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,
 • έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στο μάθημα των γερμανικών,
 • έχουν μια καλή γενική μόρφωση,
 • μπορούν να προσαρμοστούν καλά στην οικογένεια που θα τους φιλοξενήσει,
 • έχουν ελληνική υπηκοότητα και την μόνιμη κατοικία τους στην Ελλάδα,
 • δεν έχουν γερμανική υπηκοότητα και τα γερμανικά να δεν είναι η μητρική τους γλώσσα, από οποιαδήποτε γερμανόφωνη χώρα κι αν προέρχονται,
 • δεν έχουν επισκεφτεί και δεν σκοπεύουν να επισκεφτούν εντός του 2015 τη Γερμανία στο πλαίσιο κάποιου επίσημου προγράμματος, και
 • δεν προέρχονται από τις τάξεις των τελειοφοίτων, δηλ. από την Γ’ Λυκείου.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση συμμετοχής
 • Εκθέσεις αξιολόγησης από τα σχολεία του μαθητή στη γερμανική γλώσσα ή στην ελληνική συνοδευόμενες από μετάφραση στη γερμανική γλώσσα.
 • Έντυπο με τα ατομικά στοιχεία του μαθητή ευδιάκριτα συμπληρωμένο με κεφαλαίους (λατινικούς) χαρακτήρες.
 • Μέση γενική βαθμολογία του μαθητή.
 • Ιδιόχειρη ψηφιοποιημένη (σκαναρισμένη) επιστολή στη γερμανική γλώσσα, στην οποία θα παρουσιάζονται τα κίνητρα συμμετοχής στο πρόγραμμα (το πολύ 2 σελίδες).
Επιστολή για τα κίνητρα συμμετοχής
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συντάξουν μια επιστολή (ιδιοχείρως), η οποία να απαντά σε μερικά (4-5) από τα ακόλουθα ερωτήματα:
 • Γιατί επιθυμείς να ταξιδέψεις στη Γερμανία;
 • Ποια γερμανική πόλη θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; Τί γνωρίζεις ήδη για αυτήν;
 • Ποια γερμανική προσωπικότητα γνωρίζεις; Αφηγήσου κάτι γι’ αυτήν! (Μπορεί να είναι κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, λόγου χάρη κάποιος συγγραφέας, μουσικός ή ένα μουσικό σχήμα, ένας αθλητής, ηθοποιός ή μοντέλο ή κάποιος φανταστικός χαρακτήρας από κάποια ταινία, ή βιβλίο).
 • Αφηγήσου κάτι για τον εαυτό σου.
 • Ποια εικόνα της Ελλάδας θέλεις να μεταφέρεις στη Γερμανία;
 • Ποιές διαφορές και ποιά κοινά έχουν η πατρίδα σου και η Γερμανία;
 • Τι ήθελες πάντα να πεις στους άλλους για τον εαυτό σου;
 • Τι θα ήθελες να μάθεις κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στη Γερμανία και τί θα ήθελες να δείξεις σε άλλους;
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών που θα προταθούν από τα σχολεία τους, θα πρέπει να υποβληθούνψηφιοποιημένες (σκαναρισμένες) το αργότερο έως την 20ήΜαρτίου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Διαδικασία επιλογής
H επιλογή των βραβευθέντων θα γίνει από μια ανεξάρτητη επιτροπή βάσει των προσκομισθέντων δικαιολογητικών, εφόσον οι αιτούντες πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις. Αποκλείεται η δικαστική οδός. Όλοι οι αιτούντες θα ενημερωθούν γραπτώς έως την 15η Απριλίου 2015 για το αποτέλεσμα της αίτησης συμμετοχής τους.
Αναλυτική αναφορά Όλοι οι βραβευθέντες θα πρέπει να συντάξουν αναλυτική αναφοράγια τις εντυπώσεις τους από την Γερμανία στη γερμανική γλώσσα και να την καταθέσουν το αργότερο έως την 15η Οκτωβρίου 2015στην Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) στην Βόννη και στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!
 
Διαβάστηκε 2402 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 11:43
Παρακολουθήστε κάποιο Σεμινάριο

Σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0 / 10000 Περιορισμός χαρακτήρων
Το κείμενο πρέπει να είναι 20-10000 χαρακτήρες

Σεμινάρια Προσεχώς

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Νέες Καταχωρήσεις Σεμιναρίων

Δεν υπάρχουν επερχόμενα σεμινάρια

Get connected with Us

Subscribe to our newsletter